opleiding duo for a job NEST

DUO for a JOB: training

De voorbije twee weken hebben we dus met 12 vrouwen en mannen een 4-daagse opleiding gevolgd. Onderwerpen waren:

  • Dimensies in interculturele relaties
  • De situatie van de jonge migrant
  • Communicatietechnieken
  • Jeugdwerkloosheid bij anderstaligen
  • De fasen van het mentorship
  • Vluchtelingen: wie, wat, hoeveel?
  • Impact van migranten op de demografie in België

Alhoewel sommige zaken te uitgediept waren en ik hier en daar wel een tendentieuze noot ervaarde, was de opleiding over het algemeen zeer goed. Leerrijk, zeer goed georganiseerd door Fréderik (oprichter) en Marion (verantwoordelijke Gent), en een divers maar zeer leuk team van mentoren.

Allen geslaagd. Marion wist mij op het einde nog te vertellen dat er een mentee op mijn wacht. Ik ben vol spanning. Ik heb mij voorgenomen om alles in het werk te stellen om hem/haar verder te helpen op zijn/haar weg.

Share this post